Skip to content

Kinder leggings

Leggings kind
Leggings kind, of kinderleggings zijn bij ons te vinden. Sinds 2021 hebben wij ook leggings in kinder maten, oftewel leggings voor je kind. Welke maat heb ik exact nodig voor mijn kind. We hebben leggings voor kinderen vanaf 4,5 a 5 jaar. Het ligt er een beetje aan hoe goed je kind gegeten heeft en of deze een groot of klein kind is. Iedereen groeit nou eenmaal in zijn eigen tempo. Het voordeel van een legging voor een kind is dat de legging ook met het kind mee groeit. In de leggings behoorlijk wat rek, waardoor het kind de legging langer aan kan dan bijvoorbeeld een broek.

Is de legging warm genoeg voor mijn kind? De leggings voelen als een tweede huid. Kinderen vinden de prints leuk en de stof voelt heerlijk zacht aan. Doordat de stof goed ademend is kan het kind er lekker in spelen zonder het te warm te krijgen. Wanneer het buiten kouder is, dan kan een legging prima gedragen worden onder een korte broek (bijvoorbeeld bij voetbal of hockey), maar het kan ook zeer goed gedragen worden onder een jurkje of rok. Als het echt koud is zijn er zelfs kinderen die de legging dragen tijdens het schaatsen of onder een ski- of snowboardbroek.

Waarom een legging voor mijn kind in plaats van een broek? Zoals gezegd rekt de legging lekker mee, voelt deze zacht aan, zijn ze in veel meer prints en kleuren te bestellen als broeken en zijn ze een stuk goedkoper dan een broek, daarbij nemen ze minder plaats in in de kast, of in de koffer wanneer u op vakantie gaat.

Welke maat legging moet ik hebben voor mijn kind?

Er zit behoorlijk wat rek in onze leggings, waardoor ze voor verschillende leeftijden geschikt zijn. We hebben voor kinderen op dit moment 2 maten. Mocht u echter jongere kinderen hebben waar u een legging voor zou willen hebben, dan kunt u dit bij ons aanvragen, deze worden dan op bestelling voor u gemaakt. Hieronder een overzicht van de maten zoals we ze genoemd hebben.

KIDS S is geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar maat 110 tot 140
KIDS L is geschikt voor kinderen van 11 tot 17 jaar maat 141 tot 176