♥De leukste leggings van Nederland   ♥Binnen 3 werkdagen verzonden   ♥Gratis verzending vanaf €50,-   ♥Makkelijk retouren 

Hoe trek ik mijn Festivallegging aan? #handleiding

De festivalleggings worden gemaakt van een rekbare stof die je bedekt van je middel tot je enkels. De juiste techniek gebruiken bij het aantrekken van een festivallegging zorgt ervoor dat je legging langer mee gaat.

Kies de juiste maat. De maten van festivalleggings staan in het maattabel. Je weet dan wat de totale rek is. Mocht je hiermee toch nog problemen ondervinden, neem dan contact met ons op. We hebben eigenlijk 2 maten zodat de legging bij iedereen mooi aansluit; MAAT 1: XS tot L en MAAT 2: L tot XXL. 

Enkele dingen die je kan doen maar niet nodig zijn om je voor te bereiden op het aantrekken van een festivallegging:

  • Vijl je vingernagels en teennagels;
  • Scheer of hars je benen;
  • Smeer je handen, benen en voeten in;
  • Doe ringen, armbandjes en scherpe piercings uit die aan de legging kunnen blijven hangen en de legging zouden kunnen beschadigen.

Richt vervolgens de voorkant van de festivallegging naar voren. Controleer waar het etiket zit en houd de festivallegging zo dat je hem aantrekt met het festivallegging labeltje aan de achterkant. 

Neem een pijp van de legging en rol de hele pijp op. Houd de bovenkant van de legging vast en verzamel de hele pijp in je hand zodat je in één keer met je voet door de pijp kunt steken. Strek je teen en schuif je voet erdoor. Het zou kunnen dat je de opening wat moet rekken zodat je voet er zeker door past. Zorg ervoor dat de pijp niet gedraaid zit wanneer je je voet erdoor steekt. Als hij gedraaid zit, zal het moeilijk zijn om de legging over je been heen te trekken.

Je kan gaan zitten of blijven staan wanneer je de festivallegging aantrekt. Als je moeilijk je evenwicht kan bewaren op een been, ga dan toch maar zitten! Trek de stof zachtjes en strak naar boven. Trek de legging ietwat voorzichtig en traag aan, zodat de stof niet te veel strekt of een naad scheurt. Trek de pijp langszaam omhoog over je been tot aan je dij. Als de stof gedraaid of opeengehoopt zit aan de knieën, trek hem dan strak voor je verdergaat.

Herhaal dit proces aan de andere kant. Verzamel de boven- en onderkant van het andere been zodat je voet er makkelijk in kan. Strek je teen erdoor, trek de legging over je kuit en knie tot aan je dijen. Zorg ervoor dat hij niet opgestroopt of gedraaid zit.

Trek de legging helemaal op. Je zou genoeg stof over moeten hebben om de legging makkelijk naar boven te trekken tot aan je middel. Als je zat, sta dan op en trek de legging zo op dat het elastiek aan de bovenkant rond je middel zit.

Als je klaar bent, kijk dan even beide benen na om er zeker van te zijn dat de stof gelijkmatig verdeeld is en niet gedraaid zit.

Kijk nog een keer na en pas de nodige dingen aan. Controleer gebieden waar de legging opeengehoopt zit of plaatsen waar je een prikkend gevoel hebt. De legging moet strak aanvoelen, maar niet oncomfortabel. Als je een plaats ziet waar hij gedraaid zit, is het beter hem uit te trekken en het hele proces wat voorzichtiger te herhalen. Het is het waard, zeker als je hem de hele dag gaat dragen!

Comfortabel en stijlvol dragen

Draag een festivallegging met comfortabele kleding. Draag indien mogelijk kleding die makkelijk uit te trekken is als je naar het toilet moet en die je niet te ingesloten en beperkt doet voelen. Je kan eventueel ook een rokje of short over de festivallegging heen aantrekken, combineren kan je leren! Er zitten geen zakken in de festivallegging, dus een jasje met zakken erboven of een (heup)tas(je) erbij is geen overbodige accessoire.

Hoe trek ik mijn legging aan
Hoe trek ik mijn legging aan
× Kan ik je helpen?