In een Festivallegging De 4 beste Yogaposes voor beginners

De berghouding

Het allerbegin is moeilijk, maar niets is wat het lijkt. Soms moet je bergen werk verzetten, maar dat valt bij deze houding erg mee. Wij vinden deze houding zeer goed te doen en erg makkelijk. Let goed op de ademhaling. Adem diep in en zwaai je handen hoog de lucht in. Rek je zoveel mogelijk uit. Strek je rug en je armen en kijk omhoog. Makkelijk toch?

De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)
De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)

De neerwaartse hond

Van hoog naar laag, daar gaan we… Ga met je handen en knieën op de grond zitten als een hond (als een hond knieën zou hebben natuurlijk). Zet je handen plat op de grond. Doe je billen de lucht in en sta plat op de voeten. Zo dat je een hoek maakt van 90 graden. Houd je rug recht en zorg dat de handen in het verlengde van je schouders staan. Spreid je vingers en verdeel de druk op de handen. Adem in en span je spieren aan van je handen naar je schouders. Houd deze houding een aantal ademhalingen vast. Als het tekstueel niet duidelijk is, kijk dan maar naar de foto’s of het filmpje, ja gedaan? Duidelijk toch? 

De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)

De boom

De boom is een zeer eenvoudige en bekende houding om de balans te vinden en te oefenen. Ik zelf ben heel slecht in balans, dus het is een goede oefening voor mij. Doe je mee? Begin gewoon staand met je armen naast je lichaam. Spreid je tenen zodat je gewicht goed verdeeld is over je voeten. Adem in en span al je beenspieren aan. Focus voor de balans op een punt recht voor je, zodat je lichaam recht blijft. Houd je linkerbeen aangespannen en buig je rechterknie opzij waarbij je de onderkant van je rechtervoet tegen de binnenkant van je linkerdij plaatst. Breng vervolgens je handen met de handpalmen tegen elkaar aan voor je hart (de Namasté houding). Adem vervolgens diep in en verleng de zijkanten van je lichaam van je heupen tot je schouders, breng vervolgens de schouderbladen naar achteren en strek je armen langs je oren tot boven je hoofd en breng opnieuw de handpalmen samen.  Houdt deze pose een aantal ademhalingen vast . Laat hierna eerst de armen en daarna je been zakken, om vervolgens hetzelfde te doen, maar dan voor de andere kant van je lichaam.De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)
De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)

De krijger

Ik zal je krijgen pose, er zijn verschillende krijger poses, maar we beginnen natuurlijk met de makkelijkste oftewel de eerste. Ook deze houding begin je staand met de armen langs het lichaam. Doe een grote stap vooruit met je rechterbeen, je rechtervoet en je rechter tenen natuurlijk. Draai de hak van je achterste (linker) voet licht naar binnen voor extra balans. Je houdt je achterste been gestrekt en verplaats je gewicht naar voren waarbij je je voorste (rechter) knie buigt in een hoek van 90 graden. Plaats je handen in de heupen. Zorg ervoor bij dat je rechterbeen een haakse hoek maakt met de vloer en je bovenbeen evenwijdig is aan de vloer. Adem in en strek je handen boven je hoofd. Houd deze houding een aantal ademhalingen vast. Adem vervolgens nog één keer diep in strek je voorste been en kom weer terug naar een staande positie. Herhaal dit vervolgens voor de andere zijde.

De 4 beste Yogaposes voor beginners (in een Festivallegging)

En dit kan dus allemaal ook in een Festivallegging?

Ja juist! Yoga leggings hebben we voor mannen en vrouwen, omdat het gekleed en netjes is, rekbaar en geen vervelende naden. Leggings bij het sporten in allerlei vrolijke kleuren in plaats van saai zwart of maar één kleur. Onze leggings zijn zeer geschikt als yoga leggings. Dus na een festival of feestje kan je deze leggings aan naar de yoga of tijdens een andere sportieve activiteit waarbij bewegingsvrijheid van groot belang is. De leggings geven je alle ruimte om elke houding aan te nemen. 

Mocht je na deze poses denken, dit was een eitje en/of ben je nu extra gemotiveerd door te gaan. Cristaly Yoga heeft speciaal voor Festivalleggings een online les voor jullie klaargezet zodat jullie lekker aan de slag kunnen.

 

Laten jullie weten hoe het was?